Teater

Sara har många års erfarenhet av drama, regi, revy och textförfattande.

REGI

Sara har regisserat spex i Uppsala och revy i Skåne. Alla uppsättningar hon tagit sig an har varit publikframgångar som rosats av kritikerna och dessutom gått bra rent ekonomiskt.
Är ni en revy eller teatergrupp utan regissör?
Eller behöver ni en dramakonsult?
Tveka då inte att höra av er!
Sara har varit kursledare eller dramakonsult i flera teatergrupper och revyer. Hon spelade teater redan innan hon började skolan. Under studenttiden i Uppsala deltog Sara i Farmacevtiska Studentkårens spex. Först som skådespelare och sedan som del av manusförfattargruppen och även regissör. Den uppsättning Sara regisserade, Morphei Drängar, fick lysande kritik i Uppsala Nya Tidning. Ensemblen bestod av tio personer, och ca ett femtiotal personer var inblandade i produktionen.Sara var en av grundarna till Sösdalarevyn, www.sosdalarevyn.se. Sösdala är ett skånskt samhälle som ligger mellan Hässleholm och Höör. Fyra revyer har det blivit hittills, år 2002, 2003, 2007 och 2009. Revyerna gick för utsålda hus och fick bra kritik av både press och publik. Till alla dessa fyra revyer var Sara manusförfattare och regissör. Till de två första även producent.Under två år, 2007-2009, läste Sara dramapedagogik på högskolan i Kristianstad. Detta gör henne ytterligare kvalificerad att leda kurser och uppsättningar inom teater och drama.


Foto: Ullrika Göthenqvist.

IMPROVISATIONSTEATER

Sara håller kurser i improvisationsteater och teatersport. Hon har också erfarenhet från konfrencierssysslan i samband med teatersportstävlingar.Sara utgår från Kieth Johnstones tankar om improvisation samt sin egen erfarenhet när hon leder kurser. Det ska framför allt vara kul att improvisera!!Under två år läste Sara dramapedagogik på högskolan i Kristianstad. Detta gör henne ytterligare kvalificerad att leda kurser och uppsättningar inom teater och drama.Sommaren 2011 ledde Sara en kurs i improvisationsberättande på Ljungby berättarfestival. 


Foto: Ullrika Göthenqvist.

REVYTEXTER

För den som söker revytexter finns här en förteckning över ett urval av sketcher, monologer och kupletter till salu. Texterna kan rekvireras från textbanken hos Lokalrevyernas Riksförbund i Sverige, LIS.

Alla texter nedan har framförts med skratt som resultat i bl a Sösdalarevyn.


Sösdalarevyns laguppställning 2003, Team Sportiga. (Foto Ullrika Göthenqvist)

1. Dysterkvist
Monolog för ett äpple, 1 man + ev 1 barn
Monolog så späckad av ordvitsar på äppeltemat att till och med den mest förhärdade ordvitsmotståndare kapitulerar inför mängden!

2. Fård jag lov?
Bilmonolog, 1 kvinna
Mercedes beklagar sig över sin man och ger sig ut för att finna något bättre på begagnade-bil-markanden. Späckad med ordvitsar och fyndigheter med bil-tema!


Foto:Ullrika Göthenqvist.

3. Erotisk höjdpunkt
Sketch, 2 män
Det inte allt för attraktiva tvillingparet bröderna Nilsson äntrar scenen med enormt självförtroende och deklarerar att nu ska damerna i publiken få uppleva sitt livs erotiska höjdpunkt…

4. Tant-Power
Sketch med 3 kvinnor och 1 man+ 2 män i sången
Först kom Girl-Powern och nu kommer Tant-Powern!
Möte med bl a delegater från KRIS, Kärringarnas rätt i samhället och PMS, postmenopausalt motstånd i Sverige utmynnar i en cool rap á la Markoolio framförd av tanterna.
Måste ses!!

5. Pizzaterapi
Sketch, 1 man+ 1 kvinna +1 person
-Säg att du har varit en stygg pizzabagare! uppfodrar hälsovårdsinspektören…
Ovanlig form av äktenskapsterapi som bjuder på otippade vändningar!

6. En bevingad sketch
Sketch, 3 personer
Två skabbiga änglar välkomnar en nybliven ängel till skärselden.
Det är nämligen fullt i himlen och en utbyggnad lär vänta på sig…
Politisk satir med gloria och vingar!


Foto:Ullrika Göthenqvist.

7. Luciatåget
Sketch, 7 blandade personer
Förskolan övar sitt luciatåg. Fröken försöker desperat få in lite julefrid medan Jon drar Cecilia i håret, Marcus blir retad och Berit kissar på sig…
Hysteriskt kul för skådespelarna att göra och publiken att se!

8. Det hänger på håret
Kuplett, 1 man+ ev 2 personer i kören
Klagovisa över flintskallighet som går över i jubelsång och beundran över blanka huvuden.
På melodin Memory. Fyndig!