Sju sorters…

Höstens efterlängtade berättarföreställning är här!

A-Ansikte-soffa-webb

Här var det sju sorters berättelser att sätta tänderna i! (Foto Kristian W Nielsen)

Sju sorters berättelser till kaffet hade premiär och spelades hösten 2014 på Kafé Verum i Hässleholm, varefter den gått på turné till ca 40 andra orter. Bland annat Karlstad, Jönköping, Båstad, Vetlanda, Ronneby, Falkenberg, Öland och Trondheim.

En trivsam och humoristisk berättarföreställning med sju varma, välsmakande berättelser om kakor, bakning och kaffedrickande. Det blir allt från kärlek och värme till avundsjuka och ond bråd död. Det blir sorgligt, sentimetalt och överraskande. Det blir roligt, oroande och hemskt. Kom och hör hur Gustav den III genomförde den första kliniska prövningen, hur Sara själv började dricka kaffe efter 30 års hårdnackad vägran, hur ett misslyckat tårtbak kan bli någons räddning, om ett kakrecept med arsenik som ingrediens, om en husar i Ballingslöv som undgick dödsstraff med en hårsmån, om den äckligaste skorpan i Saras liv och mycket, mycket annat.

I pausen blir det ofta kaffe och kakor, inte sällan sju sorters hembakt. Efter att ha lyssnat stilla till berättelser i 40 minuter lösgör den rykande drycken tungans band och det brukar bli bra fart på pratet i pausen. Några helt fantastiska smakupplevelser och många, många goda historier har jag fått på mina resor runt om i Sverige. Bland annat om en frisör som kunde se på en kvinna att hon var nygift, en gammal kvinna som serverade ”gomlade” ägg och om en man som fått en whiskeyflaska överräckt av självaste Olof Palme. Ser fram emot många fler!

För övriga föreställningar, se förstasidan ”Aktuellt”.
Där finns information om platser, datum och i de flesta fall biljettköp.